30-Day No-Hassle Returns
We guarantee your satisfaction on every purchase or rental with a full refund within 30 days of your purchase date.
Fast Customer Service
If you need help, our friendly customer service team is here to help!
The Best Prices on Textbook Rentals, Guaranteed
You can shop with confidence with the best rental prices at ValoreBooks.com. If you find a lower priced rental, we will match it.

Palmen en tempels. Fotografie in Egypte in de XIXe eeuw. la photographie en Égypte au XIXe siècle. XIXth-Century Photography in Egypt

Author: 


ISBN-13: 

9789068316278


ISBN: 

9068316273


Pub Date: 
Publisher:  Peeters Publishers & Booksellers
Summary: Direct na de ontdekking van de fotografie door Louis Daguerre in 1839 stelde Francois Arago aan de Franse Akademie van Wetenschappen de 'faraonische beschaving' voor als een geknipt toepassingsgebied. De keuze van Egypte als eerste toepassingsgebied van de fotografie lag voor de hand: er was de uitdaging van het licht en de schoonheid van de gebouwen die halfverzonken in een uitheems landschap lagen. In vergelijking ...met de teken-, schilder- en graveerkunst was fotografie onvoorstelbaar precies en gedetailleerd. Eindelijk kon de Europese burgerij de oosterse monumenten in hun werkelijke staat bekijken, zonder subjectieve inbreng van de tekenaar. Weliswaar waren de procedes nog verre van volmaakt en stonden de fotografen machteloos tegenover technische incoherentie in hun reportages, maar dat bracht tegelijk met zich mee dat menige angstvallige opname onbedoeld een fascinerend en buitengewoon artistiek plaatje opleverde. zich in de egyptefotografie een kentering voor: fotografen van Zuideuropese komaf vestigden zich ter plaatse om hun waar aan de westerse toeristen aan te prijzen. Dit had zijn weerslag op de onderwerpkeuze. De foto's gaven door hun gekunstelde mise-en-scene geen authentieke visie op land en bevolking maar waren afgestemd op toeristen die er hun eigen beeld van de Orient op nahielden. Deze foto's tekenen de relatie tussen de negentiende-eeuwse fotograaf en de inheemse bevolking: alles duidt op de onderwerping van de Egyptenaar. (Peeters 1994)

Rammant-Peeters, A. is the author of Palmen en tempels. Fotografie in Egypte in de XIXe eeuw. la photographie en Égypte au XIXe siècle. XIXth-Century Photography in Egypt, published 1994 under ISBN 9789068316278 and 9068316273. One hundred two Palmen en tempels. Fotografie in Egypte in de XIXe eeuw. la photographie en Égypte au XIXe siècle. XIXth-Century Photography in Egypt textbooks are available for sale on ValoreBooks.com, fifty used from the cheapest price of $43.69, or buy new starting at $33.34.
 [read more]

Marketplace Prices
52 New from $33.34 50 Used from $43.69
  • Used $43.69
  • New $33.34
Price + Shipping
Condition
Details
Recommended
Product Details
Palmen en tempels. Fotografie in Egypte in de XIXe eeuw. la photographie en Égypte au XIXe siècle. XIXth-Century Photography in Egypt

ISBN-13: 9789068316278


ISBN: 9068316273


Pub Date:
Publisher: Peeters Publishers & Booksellers
ValoreBooks.com is the best place for cheap Palmen en tempels. Fotografie in Egypte in de XIXe eeuw. la photographie en Égypte au XIXe siècle. XIXth-Century Photography in Egypt rentals, or new and used condition books ready for you to buy.
Where's My Stuff?
Shipping & Returns